Blog

Sokszor elég egy jó szó
A cikk szerzője: Fáczányi Szilvia
2021-03-02
Nagyon sokszor úgy érezhetjük, hogy "nem éri meg jónak lenni". Én abban hiszek, hogy jónak lenni mindig és minden körülmények között megéri.

Mint ahogy segíteni is nagyon sokféleképpen lehet. Anyagiakkal, kisebb-nagyobb tettekkel, apró szinte észrevétlen dolgokkal is, melyek valakinek mérhetetlenül sokat jelentenek. Tudjuk, hogy sajnos nagyon sok ember szorul anyagi segítségre, viszont biztos vagyok benne, hogy legalább ugyanennyien remélnek lelki támogatást, vágynak az elismerésre vagy egyszerűen csak szomjaznak egy jó szóra. Ebben a rohanó világban ezt hajlamosak vagyunk észre sem venni. Sok ismerősömmel beszélgetünk arról, hogy mennyire felszínesek a kapcsolataink, “helló, hogy vagy?” “kösz, jól” oda-vissza és már megyünk is tovább. A jelenlegi járványügyi helyzettől eltekintve is azt gondolom, hogy a másokon való segítés egyik nagyon fontos módja az is, ha egész egyszerűen odafigyelünk másokra, egymásra. 

Én sosem voltam különösebben gazdag – anyagi értelemben -, ennek ellenére a lehetőségeimhez mérten így is igyekszem alkalomadtán adományozni vagy segíteni a rászorulókon. Azt viszont pontosan tudom, hogy több embernek segítettem már kijutni egy-egy lelki kátyúból vagy mélypontról azzal, hogy odafigyeltem rájuk és meghallgattam őket. Ez pedig nem csak számukra volt segítség, hanem nekem is felemelő érzés és lelkileg engem is sokkal gazdagabbá tett! 

Ne feledjük: sokszor elég egy kis bátorítás, egy jó szó, hogy valakinek pozitív irányba billenjen az élete.

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Falra felfüggesztett kávé

Falra felfüggesztett kávé

Egy rosszul öltözött férfi a kávézóban kért egy „felfüggesztettet! Azt hittem, rosszul hallok, pedig nagyon is jól tudta, mit csinál:
Néhány évvel ezelőtt egyik barátnőmmel egy kis hangulatos kávézóban ültem, Velencében. Miközben élveztük a hihetetlenül ízletes olasz kávét, egy férfi lépett be a kávézóba. A pincérhez lépve a következő rendelést adta le: két kávét kért, egyet a saját részére, egyet pedig a „falra”.

Share This