SEGÍTETTEk

az elfogadás ereje

Az egyik legnagyobb kihívás az életben talán a segítség elfogadása. Annak felismerése, hogy nem tudok, és nem kell mindent egyedül megoldanom, és igenis vannak segítőszándékú embertársak körülöttem. Mindannyian kerülhetünk nehéz helyzetbe, ettől még nem vagyunk semmivel sem kevesebbek, nem vagyunk vesztesek. Csak egyszerűen emberek. Ilyenkor megnyugtató annak a felismerése, hogy nem vagyunk egyedül.

Így segít a Siemens Zrt. az SOS Gyermekfalvaknak

A Siemens 5db MOL ajándékkártyával összesen 250 ezer forint értékben segíti az SOS Gyermekfalvakat a járvány kirobbanása óta, hogy biztonságosabban tudják a megnövekedett a szükségleteket kielégíteni és utazásaik kevésbé terheljék az alapítvány költségvetését.

Továbbiak: https://www.sos.hu/hirek/igy-segit-a-siemens-zrt-a-jarvany-idejen/

SOS Gyermekvalvak
2020.04.14.

Akkor vagyunk a legerősebbek, ha összefogunk

Amikor először mentem Anikó do-in órájára, azt gondoltam magamban.. “wow de jól vezeti az órát, milyen szépen mutatja a gyakorlatokat, hű de kellemes a hangja.. de jó lesz, ha majd én is ilyen magabiztosan állok a csoport előtt és ennyi tapasztalatom lesz a do-in világáról…”

Az óra után megkérdeztem Anikót, lenne-e kedve elmondani nekem, hogyan jutott el eddig, mit adott neki a do-in. Nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot, jó volt, hogy valaki érti és megérti mindazt, ami a do-inban és az 5 elem tanban engem annyira elvarázsolt.

Végtelenül hálás vagyok Anikónak, hogy folyamatosan segített, támogatott. És amikor megtartottam életem első pár online do-in óráját, neki mondtam el ezzel kapcsolatos belső vívódásaimat, és megint támogatást, bíztatást kaptam tőle.

Bevallom, az elejétől fogva inspirált, mert láttam mennyire szívből végzi a do-int és ez a lendülete, lelkesedése teljesen magával ragadott.

Hiszek abban, hogy mi nők akkor vagyunk a legerősebbek, ha összefogunk. Ha széthúzás helyett, segítjük egymást… ebben rejlik a női erő.

Fekete Zs.
2020.04.27

Egy konferencián ismerkedtünk meg

Egy konferencia keretein belül ismertük meg egymást, ahol nemcsak kedves személyisége, de az is megfogott, hogy milyen érthetően magyarázta a statisztikai adatait. Ízig-vérig pedagógus.

Aztán az èlet úgy hozta, hogy a statisztika rejtelmeibe bele kellett ásni magam és felkerestem, hogy esetleg támogatna-e abban, hogy jobban megismerjem a programot. Önzetlenül, időt és energiát nem sajnálva segített elsajátítani az alapokat, praktikus tanácsokkal látott el az adatkezelésre vonatkozóan. Aztán szépen lassan nemcsak statisztikáról, de sok más hétköznapi dologról is kellemes beszélgetések kerekedtek.

Rendkívüli értékekkel rendelkező ember! Hálás vagyok, hogy barátok lehetünk! .

Veronika
2020. április 23.

Dömsödön gondoskodunk egymásról

Dömsödön van összefogás ha kell, működik az együttérzés és a segítség nyújtás. Ez a mai napon is megerősödött bennem. Ha valaki jelez, hogy nélkülöz, igyekszem segíteni, ahogy tudok. Két család jelezte, hogy nagy a baj, és a mai napon több mint 15 családnak tudtunk összeállítani élelmiszer csomagot azokból a felajánlásokból amelyeket dömsödi ismerősöktől kaptunk. Én 3-4 csomagra számítottam, de örömteli érzés volt, amikor reggel megérkeztem telepünkre ahol egy kedves ismerősöm már ott várt… Volt aki munkába indulás előtt érkezett, és örömmel adta át a pénz adományt, amelyen csak tápszert és pelenkát vettem, még éppen a deles záróóra előtt…

Sorban érkeztek azok, akik korábban ezt megígérték. 11 óra után tudtam elindulni azokhoz a felajánlókhoz akik nem tudták személyesen kihozni csomagjaikat. Majdnem másfél órát köröztem a faluban. Addig úgy tele lett a kocsi, hogy egy gombostűt sem tudtam volna beszuszakolni az ajtón. Mivel nem győztem egyedül, segítségül hívtam Zsiba Sándorné Arankát, a Dömsödért Alapítvány vezetőségi tagját. Amig ő állította össze a csomagokat, én autóval hordtam ki azoknak akik kerékpár híján nem tudtak eljönni érte. Gyorsan egyeztettünk Polgármester Úrral, valamint a Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjével, igy együtt összeállítottunk egy kis névsort, azokról akik még szükségben vannak. Este 7 órakor még nem végeztünk, de befejeztük…a hétfői folytatásig.

Rengeteg mindent adtak a dömsödiek a nehéz helyzetbe kerülő családoknak. Az eredeti két családon kívül olyan helyekre juttattunk el csomagot, ahol gyerekeit egyedül nevelő szülő van, vagy négy gyermekes kereső családfő vesztette el hirtelen a munkáját. Két olyan családhoz is vittem ahol súlyosan sérült gyermek él, illetve mozgássérült szülő a nevelő. Két hajléktalan lakos is kapott élelmiszert. Mindenütt a meglepetést és az örömöt láttam az arcokon. Jó érzés volt… De láttuk a nélkülözés utáni öröm könnyeit is amikor egy fiatalasszony sírva pakolta fel a kerékpárra a tápszereket és a pelenkákat. Igy is ment el…

Olyan is akadt, aki autóval megjelent és számon kérte, hogy ő miért nem került kiválasztásra… s mivel az egyértelmű magyarázat neki kevés volt, ki kellett küldenem a telepről… Nem éppen nyomdafestéket tűrő hangon, melegebb éghajlatra küldve engem, távozott az illető. Ilyen is van…de nem baj.

Azért kaptam ilyen üzenetet is: “Kedves Andika! Mély alázattal köszönjük ezt az oltári nagy segítséget tiszta szívből.”

Az alábbiakban szeretném én is megköszönni mindazoknak a segítségét akik megkönnyíttettek e családok hétvégéjét.

Köszönjük szépen Besenyői Erzsébetnek, Horváth Mónikának, Dóró Ildikónak, Pergerné Évinek, Csehi Lidiának, Sarkadi Mónikának, Bélaváriné Alt Mónikánalk, Varga Zsuzsinak, Takácsné Krisztinek és Takács Zoltánnak, Mózesné Császár Nórinak, Katusné Czikora Anitának, Mizsei Beátának, Hegedűs Lászlónak, Kissné Katinak, Sassné Valinak, Katona Katának, Horváth Bélusnak és Emesének, Tarr-Sipos Zsuzsinak, Barcsa Erikának, Boros -Úri Viktóriának , Miskolcziné Marikának, a Biricz házaspárnak, egy dömsödi kedves pedagógusnak, Mócsán Ceciliának, Cser Györgyinek és Kopor Tihamérnak, Zsiba Sándornénak, akivel közösen készítettünk csomagot. Külön köszönet Petró Attilának, Péter Zsoltnak, valamint Burján Andrisnak, akitől a csomagok mellé még utalványt is kaptunk, amelyeket a Családsegítő szolgálattal közösen a jövő héten fogunk elosztani. 😍

Egész nap gondosan jegyzeteltem a zűrzavar közepette, hogy nehogy kimaradjon valaki a névsorból… Remélem nem hagytam ki senkit.

Szabó Andrea
2020.04.22.

Több, mint kollégák

Egy néhány embert foglalkoztató kis cégnél dolgozom, ami nagyon nehéz helyzetbe került a vírushelyzet következtében.

Két kollégám, akiknek egyéb munkából is származik jövedelme, felajánlották a bérüket nekem, s bár nem fogadtam el, végtelenűl jólesett.

Anonim
2020.04.21

Emberi gesztusok válnak kézzelfoghatóvá

Shiatsu gyógyászként és gyógymasszőrként saját praxissal egyéni vállalkozóként és albérlőként egyaránt károsultja vagyok a koronavírus okozta helyzetnek. Ebben a nehéz helyzetben mégis megmutatkozik az egymásra figyelés és nagyon nemes, emberi gesztusok válnak kézzelfoghatóvá. Három vendégem ajándékozott meg azzal, hogy mindegyikük átvállalt egy havi  bérleti  díjamat….. Ez nagyon megható és nagyon hálás vagyok érte.

B.B.
2020. április 12.

Ingyen vacsora - mégis létezik

Talán a történet nem is klasszikus segítségnyújtás, mint inkább egyszerűen csak kedvesség, de számunkra sokat jelentett.Atlantában egy étteremben vacsorázva a mellettünk lévő asztalnál ülő férfi odajött az asztalunkhoz és azt mondta, hogy ő szeretné kifizetni a vacsoránkat. Annyit mondott, hogy jobban érezné magát, ha elfogadnánk tőle ezt most. Szóval igazából még az is lehet, hogy azzal, hogy elfogadtuk ezt a nagylelkű ajánlatot, mi segítettünk neki valami lelki dologban. Szerintünk ez nem hétköznapi dolog – ugyanakkor mióta itt élünk több ilyen típusú dolog is történt velünk..

Szilvi
2020.04.19

Nem várt fogadtatás

Amikor kiköltöztünk Amerikába és még nem volt semmink és nem ismertünk senkit se, a férjem egyik kollégája kétszer is felajánlotta a segítségét. Autó hiányában nem tudtunk elmenni bútorokat venni, ő pedig felajánlotta, hogy elvisz minket az IKEA-ba, hogy haza tudjuk hozni a dolgokat. A másik dolog, hogy itt Észak-Karolinában csak úgy vehetsz autót, ha van itteni jogosítványod mindenféle biztosítással, viszont a vizsgára saját autóval kell menned.. Patthelyzet… Se autónk nem volt, se biztosításunk, se jogsink. Ugyanez a kollégája – úgy hogy gyakorlatilag tényleg még nem is ismert minket, kölcsönadta az autóját a vizsgára. Ez itt számunka óriási segítséget jelentett. Egy idegen országba érkezve nagyon hálásak voltunk ezért a segítségért és fogadtatásért.

F.Sz.
2020.04.18.

Húsvéti sonka

Idén húsvétkor valahogy nem tudtunk jó ízűen arra gondolni, hogy nagy sonka lakomát tartunk, be-bevillant annak képe, hogy vannak családok, ahol nem hogy a sonka, de még a kalács is hiányzik azt asztalról. Családi döntést hoztunk: felajánlottuk az ellenértékét egy segélyszervezetnek.

Ekkor egy barát, aki úgy gondolta, hogy az ünnep legyen mindenhol ünnep becsöngetett és kellő óvatosság mentén átadott nekünk két szelet mámorosan finom sonkát a sajátjukból. Adtunk és, de azt hiszem megduplázta a viszonzást az élet cserébe.

P.T.
2020. április 16.

Biztonsággal vagyok otthon

Egy kedves, fiatal, s talán mondhatom baráti házaspártól bérelek egy nagyon jó helyen lévő, hangulatos budai garzont.
Érintés-terápiával dolgozom, s a kialakult helyzetben egyik napról a másikra bevétel nélkül maradtam.
S bár vannak tartalékaim, végtelenűl hálás vagyok nekik, hogy azonnal jelezték, hogy ne aggódjak, természetesen eltekintenek ebben a helyzetben a bérleti díjtól.
Köszönet érte!

D.Ági
2020. április 21.

 

„Minden emberi kapcsolat az adás és az elfogadás képességén alapul.
Addig él, amíg öröm adni és elfogadni.”

 Popper Péter — 

Share This