Blog

Mi is az én értékem, az erőm, amivel másokat inspirálok?
A cikk szerzője: Paragi Tímea
2021-03-02
Mindenkinek másként lehet segíteni és segíteni mindenki másként tud. Ez önmagában axióma.

Mégis úgy gondolom, hogy érdemes eljátszani időről-időre a gondlattal, ötletelni, hogy mit is tehetek én? Mi is az én értékem, az erőm, amivel másokat inspirálok? Lehetek példakép, lehetek bizalmas, lehetek szeretet forrás, lehetek egy hitrendszer nagykövete? Mi az, amiből sok van? Legyen az anyagi vagy eszmei…. de ha valamiből nekem sok van, akkor ne tartogassuk, akkor osszuk, akkor adjunk.

Mit tudtunk meg az elmúlt pár hónapban?

Hogy a világ meg tud torpanni, hogy tükröt tart az itt és mostban… és csak az itt és most számít. Számítottunk rá? Nem… Tegyük a szívünkre a kezünket: csupa olyan dolgot hoz az élet, amire korábban nem számítottunk. Van, aminek örülünk és van, ami még az életkedvünket is elveszi, de minden nap megyünk tovább, mert menni kell. Kapaszkodunk az ismert mozzanatokba, az ismert személyekbe, az ismert ízekbe és tesszük ezt joggal, hiszen emberek vagyunk.

Ugyanakkor soha nem késő új mintákat beilleszteni és kívánom, hogy ezen mintákban minden nap legyen helye valami jó tétnek. Minden nap egy gesztus, egy jó cselekedet, egy nem várt mosoly, egy odaforduló kérdés, egy dicséret, egy elismerés, egy ölelés és még sorolhatnám. Sok sikert, ezt a célt el lehet érni – e nélkül nem érdemes élni. 

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Falra felfüggesztett kávé

Falra felfüggesztett kávé

Egy rosszul öltözött férfi a kávézóban kért egy „felfüggesztettet! Azt hittem, rosszul hallok, pedig nagyon is jól tudta, mit csinál:
Néhány évvel ezelőtt egyik barátnőmmel egy kis hangulatos kávézóban ültem, Velencében. Miközben élveztük a hihetetlenül ízletes olasz kávét, egy férfi lépett be a kávézóba. A pincérhez lépve a következő rendelést adta le: két kávét kért, egyet a saját részére, egyet pedig a „falra”.

Átok és/vagy ajándék

Átok és/vagy ajándék

Mielőtt rátérnék a cím mögött meghúzódó tartalomra, szeretném egyértelművé tenni, hogy nem hiszek a megoldások általánosságában, a „receptekben”.
Főztél már kétszer ugyanolyan húslevest? Nem valószínű, még akkor sem, ha kivétel nélkül mindig betartod a nagyi receptjének utasításait.

Share This