Blog

Még egy esély
A cikk szerzője: Elek Andrea
2021-03-02
Hiszem, hogy a szinte az egész világot elérő jelenlegi helyzetnek célja és küldetése van az emberiség irányába. Szemlélhetjük környezeti és fenntarthatósági szempontok mentén ezt az esélyt, azonban van egy a másik kiemelendő aspektusa társadalmi és egyéni szinten is.

További lényeges szempont, hogy visszataláljunk olyan személyiség- és társadalomépítő értékekhez a bennünk élő érzésekből kiinduló tettek által, amelyek mind lelkünk legapróbb szobácskáiba engedik be a tündöklő napfényt, mind pedig a társadalom legősibb idők óta összetartó erejének a hálózatát engedik visszaerősödni.

Eljutni a cselekvésig. Eljutni arra a felismerésre, hogy ha adni tudok, akkor már van valamim, ami természetesen nem csak anyagi szinten kifejezhető érték. Van időm, van tudásom, van szeretetem, van bennem gondoskodásérzet, van bennem empátia, van fizikai erőm, van fél kilóval több liszten és plusz 2 tojásom, hogy többet süssek, vannak építőjellegű pozitív gondolataim, amelyek megosztásával másokat gondolatait is megindíthatom.


Adni bármit is azoknak, akiknek szükségük van rá és segíteni egy megtisztelő lehetőség és esély.


Esély, hogy saját magunk és társaink értékrendjébe ágyazzunk be olyan apró gyöngyszemeket, amelyek beragyogják életünk, összetartó erőt és fényt hoznak a társadalomba. Ennek az erőnek az üzenete jó szívvel konstatált tapasztalataim szerint egyre több embertársunkat érinti meg. Az egyéni és közösségi kezdeményezések száma és ezek kézzel fogható eredménye egyre sűrűbben behálózza társadalmunkat a segíteni tudók és bajba kerültek között olyan szoros és erős, látszó és láthatatlan kötelékek kialakulásával, amelyek nemcsak ebben az időszakban, de generációkon keresztül segíthetik az emberi társadalom működésének alapértékeinek visszaépülését.

Legyél Te is részese ennek a folyamatnak!

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Falra felfüggesztett kávé

Falra felfüggesztett kávé

Egy rosszul öltözött férfi a kávézóban kért egy „felfüggesztettet! Azt hittem, rosszul hallok, pedig nagyon is jól tudta, mit csinál:
Néhány évvel ezelőtt egyik barátnőmmel egy kis hangulatos kávézóban ültem, Velencében. Miközben élveztük a hihetetlenül ízletes olasz kávét, egy férfi lépett be a kávézóba. A pincérhez lépve a következő rendelést adta le: két kávét kért, egyet a saját részére, egyet pedig a „falra”.

Share This