Blog

Nyitó gondolatok
A cikk szerzője: Gulyás Viktor
2021-03-02
A „Körülnéztem, segítettem” kezdeményezést azért hoztuk létre, hogy történetekkel példát mutassunk egymásnak, inspiráljuk egymást. Valamilyen formában mindenkinek szüksége van támogatásra. Sokan vagyunk, akik kisebb-nagyobb mértékben segítséget tudunk nyújtani a körülöttünk élőknek.

Nézz körül a szűkebb baráti körödben, a tágabb ismerősi körödben. Kinek van szüksége segítségre? Talán valamelyik kollégád került nehéz helyzetbe? Esetleg felfigyelsz arra, hogy a tágabb közösség szorul valamilyen támogatásra?

Hisszük és tapasztaljuk, hogy mindenkiben ott lakozik az együttérzés, a segítőkészség, az emberség. Itt az idő, hogy ezt a külvilág számára is megmutassuk, és történetünkkel, saját tetteinkkel inspiráljunk másokat.

Sokaknak most szüksége van konkrét támogatásra.

Ha tudsz adni, adj, bármi is az.

Lehet ez anyagi támogatás, idő, egy erős kar, szállítási lehetőség, egy otthon sütött kalács, egy megnyugtató beszélgetés, egy szoba, egy használt elektronikus eszköz… Mindenki tud adni. Talán félsz, hogy neked nem marad elég. Ez érthető emberi reakció. Ugyanakkor bármi kicsi dolog is mások számára kincs lehet. Rájössz, hogy nem a mérték, az összeg számít, hanem az, hogy odafigyelsz másokra. Mit adhatsz? Bármit, ami neked van és valakinek körülötted szüksége van rá.

Ha szükséged van valamire, fogadd el.

Talán szégyenérzeted miatt nehéz elfogadni segítséget, támogatást. Most helyzet van. Nem te rontottad el. Mindenki kerülhet kutyaszorítóba, mindenkivel előfordulhat, hogy másokra kell támaszkodnia. Nem vagy egyedül.

1 Hozzászólás

  1. Avatar

    Bárcsak mindenki így gondolkozna, érezné!

    Válasz

Hozzászólás írása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Falra felfüggesztett kávé

Falra felfüggesztett kávé

Egy rosszul öltözött férfi a kávézóban kért egy „felfüggesztettet! Azt hittem, rosszul hallok, pedig nagyon is jól tudta, mit csinál:
Néhány évvel ezelőtt egyik barátnőmmel egy kis hangulatos kávézóban ültem, Velencében. Miközben élveztük a hihetetlenül ízletes olasz kávét, egy férfi lépett be a kávézóba. A pincérhez lépve a következő rendelést adta le: két kávét kért, egyet a saját részére, egyet pedig a „falra”.

Share This