Blog

Elengedem a múltat
A cikk szerzője: Kinga Tóth
2021-03-02
Kezdhetném ezzel könyvem első fejezetét. Életem könyvében.

Csak a most van. A jelen. A tágulás. Csak én vagyok. És minden belőlem indul ki. Én vagyok a középpont. A szimmetrikus tengely. A világ bennem, belőlem tükröződik. Ahogy kint, úgy bent.

Itt az idő. Válassz!

Milyen tükröződést szeretnél látni? Életed könyvét Te írod, a toll a Te kezedben van. A papír tiszta. Írhatsz rá kék golyóstollal. De írhatsz tussal, festhetsz, rajzolhat színeset. Őrültet.

De vajon mered-e.

Vagy megmaradsz inkább a jó ideje begyakorolt, már ismert mozdulatoknál? Amik biztonságosak.

Az is lehet, hogy néhol vastagon eláztatta papírod a tinta, és a lap kiszakadt.

Mit teszel? Hagyod, hogy áztassa a következő lapot is? Vagy kitéped és újat kezdesz?

Szabad vagy a választásban.

Már amennyire annak hiszed magad. Írhatsz azokkal a betűkkel, amikkel gyerekkorodban tanítottak. De kifejlesztheted a saját stílusod, írásmódod. Lehet a világ számára olvashatatlan, egyéni a szignód. A lényeg, hogy Te értsd.

Vagy talán még mindig nem mersz alkotni, mert egyszer gyerekkorodban azt mondták, hogy amit rajzoltál csúnya?

Ugye, hogy nem is vagy olyan szabad?

Tépd össze a papírt, amit az előbb rajzoltál. Szakítsd szét, dobd a tűzre vagy apró darabokban szórd szét, hogy a szél vigye messzire.

Mosakodj meg. Mosd tisztára magad. Moss le mindent az előző évezredek mocskából, bűnéből, generációs őseink szenvedéséből. Majd emeld két kezed az ég felé, és köszönd meg, hogy vagy. Köszönd meg az életet, mely keresztüláramlik rajtad. Anyád és Apád igaz ajándéka ez. Köszönj meg mindent, amit kaptál. A hasznosat fogadd be, amire nincs szükséged, engedd el.

Kapcsolódj ahhoz, aki te valójában vagy, ott legbelül. Minden belőled indul ki, és ha nem tudod mi vagy, mi van benned, össze-vissza,”véletlenül” fogsz teremteni. Legalábbis te véletlennek fogod hinni. Pedig nem az. Csak nem tudatos.  A teremtés lényege az, hogy azt hozd létre, amire igazán vágysz. Ami benned a gyertya lángja. Ott legbelül. Ne hagyd, hogy kialudjon, vagy valaki elfújja. Őrizd a lángját. Ha nem találod, figyelj befelé és keresd a melegét, fényét.  Ha kialudt, gyújtsd meg újra. Szeretettel. Mert csak így lehet. Kapcsolódj össze saját magaddal, hiszen minden belőled indul ki.

Keresd meg a lángod.

Találj vissza saját magadhoz. Oly sokan tévedtünk el. Ideje hazatalálni.

Ölellek,

Egy Társad az úton

0 Hozzászólás

Hozzászólás írása

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Falra felfüggesztett kávé

Falra felfüggesztett kávé

Egy rosszul öltözött férfi a kávézóban kért egy „felfüggesztettet! Azt hittem, rosszul hallok, pedig nagyon is jól tudta, mit csinál:
Néhány évvel ezelőtt egyik barátnőmmel egy kis hangulatos kávézóban ültem, Velencében. Miközben élveztük a hihetetlenül ízletes olasz kávét, egy férfi lépett be a kávézóba. A pincérhez lépve a következő rendelést adta le: két kávét kért, egyet a saját részére, egyet pedig a „falra”.

Átok és/vagy ajándék

Átok és/vagy ajándék

Mielőtt rátérnék a cím mögött meghúzódó tartalomra, szeretném egyértelművé tenni, hogy nem hiszek a megoldások általánosságában, a „receptekben”.
Főztél már kétszer ugyanolyan húslevest? Nem valószínű, még akkor sem, ha kivétel nélkül mindig betartod a nagyi receptjének utasításait.

Share This