BLOG

SAJÁT ÍRÁSAINK

Rutinok és azok a bizonyos őszinte pillanatok

Rutinok és azok a bizonyos őszinte pillanatok

Mindenki mozgatórugója ideális esetben az, hogy jól csinálja amit csinál. Könnyebb moderálni magunkat akkor, amikor feszültségmentes zónában jár az életünk, amikor a megszokott rutinok kvázi pufferként hatnak potenciális robbanásainkra. Rengeteget segít a gondolataink kordában tartásában az, amikor sorban úgy következnek napi, heti vagy éves szinten az események, ahogy arra számítunk. Jótékony kapaszkodó a rutin, amitől úgy érezzük, hogy a világ körülöttünk elvárt módon halad a megszokott kerékvágásban.

Nyitó gondolatok

Nyitó gondolatok

A „Körülnéztem, segítettem” kezdeményezést azért hoztuk létre, hogy történetekkel példát mutassunk egymásnak, inspiráljuk egymást. Valamilyen formában mindenkinek szüksége van támogatásra. Sokan vagyunk, akik kisebb-nagyobb mértékben segítséget tudunk nyújtani a körülöttünk élőknek.

Nyílik az olló

Nyílik az olló

Mi kell ahhoz, hogy észrevegyük mások csendes kiáltását? Ha mi magunk egy percre még ennél is nagyobb csendben tudunk lenni és a belső labirintusaink kerítésén áttekintve engedjük, hogy a világ hasson ránk. És ekkor eljutunk oda, hogy mi is hatni tudjunk, hatni akarjunk.

Még egy esély

Még egy esély

Hiszem, hogy a szinte az egész világot elérő jelenlegi helyzetnek célja és küldetése van az emberiség irányába. Szemlélhetjük környezeti és fenntarthatósági szempontok mentén ezt az esélyt, azonban van egy a másik kiemelendő aspektusa társadalmi és egyéni szinten is.

Hol a biztonság mostanában?

Hol a biztonság mostanában?

Akár gyengének, akár erősnek érezzük magunkat, akár a fiatal, középkorú vagy idősebb éveinket tapossuk, élhetünk bármilyen anyagi körülmények között, a sebezhetőség közös bennünk. Sérülékeny a testünk. Megbánthatóak vagyunk az érzéseinek keresztül…

VENDÉGSZERZŐINK ÍRÁSAI

Falra felfüggesztett kávé

Falra felfüggesztett kávé

Egy rosszul öltözött férfi a kávézóban kért egy „felfüggesztettet! Azt hittem, rosszul hallok, pedig nagyon is jól tudta, mit csinál:
Néhány évvel ezelőtt egyik barátnőmmel egy kis hangulatos kávézóban ültem, Velencében. Miközben élveztük a hihetetlenül ízletes olasz kávét, egy férfi lépett be a kávézóba. A pincérhez lépve a következő rendelést adta le: két kávét kért, egyet a saját részére, egyet pedig a „falra”.

Átok és/vagy ajándék

Átok és/vagy ajándék

Mielőtt rátérnék a cím mögött meghúzódó tartalomra, szeretném egyértelművé tenni, hogy nem hiszek a megoldások általánosságában, a „receptekben”.
Főztél már kétszer ugyanolyan húslevest? Nem valószínű, még akkor sem, ha kivétel nélkül mindig betartod a nagyi receptjének utasításait.

Sokszor elég egy jó szó

Sokszor elég egy jó szó

Nagyon sokszor úgy érezhetjük, hogy “nem éri meg jónak lenni”. Én abban hiszek, hogy jónak lenni mindig és minden körülmények között megéri.

Share This